toppic design   toppic symbol   toppic alpaca
DESIGN OG HISTORIE   "MODE MED MENING...   ALPACA

 

PRODUKTION I PERU OG ITALIEN
Med mange års erfaring i modebranchen har den danske designer Marianne Gorridsen skabt et bæredygtigt strikkoncept med modeller i et tidløst design uden alder og sæson:  Mode, som ikke går af mode.

Den del af produktionen, som foregår i Peru, er lavet af 100% naturlig baby alpaca uld.

Modellerne fremstillet i Italien består af 100% merino uld eller af miksede naturmaterialer, eventuelt iblandet en meget lille procentdel af polyamid, max mellem 5 og 15%.

Fælles for de to produktionslande er: høj kvalitet hvad angår både garn, teknik og håndværksmæssige færdigheder. God pasform prioriteres højt, og trøjerne er gennemarbejdede og testede, før de sættes i produktion. Designet er klassisk og holder sin aktualitet i mange år.

UNIKT HÅNDARBEJDE FRA PERU
Med stor respekt for designerens ønsker har de ansatte på det lille familieejede strikkeri i Peru fremstillet trøjerne på gamle håndstrikkemaskiner indkøbt fra Europa, hvor de ikke længere bruges til produktion.  Maskinerne kan lave meget smukke tekniske detaljer, og hver maskerække er trukket med håndkraft. Trøjerne er forsynet med et håndbroderet kvindetegn, og strikmodellen, som hedder ”Afrodite”, har en håndhæklet halskant. Trøjerne er syet sammen i hånden af alpaca garnet, således at der ikke indgår nogen generende sømme. Trøjerne er håndvaskede inden afsendelse til Europa.


SALG AF TRØJERNE
Trøjerne sælges gennem butikker. Se forhandlerliste i menuen. En del af kollektionen sælges gennem web shoppen på denne hjemmeside. Se menuen under web shop.

 

 

 

 


...FRA KVINDE TIL KVINDE
Når du køber trøjerne i 100% baby alpaca uld, hjælper du samtidig kvinder i et af verdens fattigste lande, Peru, til at få et meningsfyldt arbejde i det lille familieejede strikkeri, som fremstiller de lette, lækre bluser.

Strikmodellerne opkaldes efter gudinder. Afrodite og Venus er to navne på kærlighedens gudinde. Athena er klogskabens gudinde. Gennem salget støtter Gorridsen Design Concept produktion i et land med urgamle håndværksmæssige traditioner, som har rødder langt tilbage til de dygtige inkaer.
Peruanerne er stolte folk, som gør sig umage med deres håndværk.

En del af overskuddet går tilbage til produktionen i Peru for at støtte flere arbejdspladser til nogle af verdens fattige kvinder. Se også stemningsbillederne fra strikkeriet og kulturen i Cuzco ved den hellige dal fra det tidligere Inkarige, når du trykker på produktion i Peru i menuen.


STØTTE TIL KVINDER OG
GADEBØRN I BURKINA FASO
Gorridsen Design Concept har også i 2015 og 2016 ydet økonomisk støtte til AMPO, et frivilligt ulandsprojekt som støtter unge udstødte voldtægtsramte mødre og deres børn samt forældreløse gadebørn i Burkina Faso, som er et af verdens fattigste lande.

Et helt unikt projekt startet af den tyske kvinde Katrin Rohde, af afrikanerne kaldet Mama Tenga (Moder jord).  Se hvad designprojektet har bidraget til under nyheder på  facebook i menuen.

Katrin Rohdes private projekt har reddet mange kvinder og børn. Givet dem en uddannelse – håndværksmæssigt eller endda på universitetsplan. Disse kvinder og børn er med til at hjælpe Afrika i fremtiden. Det nytter at gøre en forskel.

Læs mere om projektet på www.ampodanmark.dk og bidrag evt. ved at købe bogen ” Mama Tenga, mit afrikanske liv”, som gør ulandshjælp til et meget nærværende projekt.

 


SYDAMERIKAS LILLE KAMEL
Alpacaen er en lille kamelart i Peru og findes i dag kun som husdyr. 

Alpaca’erne har et godt liv i Peru. De lever fritgående på store vidder i bjergene, indfanges ligesom får og klippes. Alpaca’erne er et godt aktiv for det fattige land Peru.

BLØDT, LET OG LÆKKERT
Baby alpaca er blødere end ulden fra de voksne dyr. Baby alpaca kaldes kun den uld, som klippes af de unge dyr, første gang de klippes. Selv folk med sart hud overfor uld vil opleve, at disse trøjer ikke ”kradser”. De er meget lune uden at være tunge.

NATURLIGE FARVER
Alpacaen findes fra naturens side i et rigt udvalg af forskellige nuancer fra næsten sorte til grå, brune, camel og hvide farver. Trøjerne i alpacaernes egne farver er fremstillet helt uden brug af kemiske farvestoffer.

De indfarvede trøjer lader naturens eget farvespil fra garnet skinne igennem, og trøjerne har derfor et helt unikt farvespil. 

Trøjerne har fået en skånsom vask inden afsendelsen til Europa, og de er derfor helt nyvaskede, når de sælges i butikkerne.

VASK OG PLEJE
Trøjerne i baby alpaca vaskes og behandles som andre uldtrøjer: håndvask uden at vride. Vandet presses skånsomt ud af tøjet. Brug altid kun uldvaskemiddel, og lad altid trøjen tørre fladt liggende. Vask meget gerne i maskine på koldt håndvaskeprogram, såfremt du har en maskine af nyere dato. Overdriv ikke vask, men luft gerne trøjen i tør tilstand hængende udenfor. Opbevar altid striktrøjer liggende.