EN SOCIALØKONOMISK VIRKSOMHED

Hos Gorridsen Design driver vi virksomhed med mening – mening for vores samarbejdspartnere her i Danmark såvel som mening for de peruvianske kvinder, vi hjælper ud af fattigdom gennem meningsfyldt arbejde.

I 2020 var vi nomineret til Silkeborgs CSR-pris. CSR er en forkortelse af Corporate Social Responsibility og gives til virksomheder, der har udvist særlig social ansvarlighed og som tilmed er en aktiv samarbejdspartner for Silkeborg Kommune. Vi var nominerede til prisen, fordi vi samarbejder med Incita, som er en socialøkonomisk virksomhed med pakkeri og lagerfunktion med stor social rummelighed. Udover vores kontorteam i Silkeborg, er det medarbejderne hos Incita der sørger for at vores ordrer kommer fra lager til butik. Vi har samarbejdet med Incita i snart tre år og har alle dage sat stor pris på deres enorme effektivitet og dedikation til projektet. Som virksomheden vokser, sættes flere medarbejdere i arbejde og det er skønt at se vores team udvide sig.

Udover samarbejdet med Incita har vi fra virksomhedens spæde start haft et tæt samarbejde med det peruvianske familieejede strikkeri. Faktisk var det Marianne Benedicte Gorridsen som fik en personlig henvendelse fra strikkeriet, da det endnu blot bestod af et ægtepar og en brugt strikkemaskine. Siden startede en lang proces med design og produktudvikling, der har bragt os til hvor vi er i dag. Samarbejdet med Peru har en enorm meningsfuld plads hos os, og det er endnu produkterne derfra der er vores hjerteblod, og som repræsenterer vores profil og kernefortælling. I 2019 besøgte vi strikkeriet i Peru, og det var en ganske særlig oplevelse at møde kvinderne på strikkeriet, se det land de lever i og forstå deres hverdag, som er meget anderledes end vores her i Danmark. Siden besøget i Peru, har vi kun følt et større ansvar for at sikre disse kvinder arbejde på strikkeriet, så de fortsat kan forsørge deres børn og arbejde sig ud af den ekstreme fattigdom, de lever under. Siden projektets start i efteråret 2014 har antallet af kvinder i arbejde på den lille fabrik været stødt stigende. Som efterspørgslen på Gorridsen strik stiger herhjemme, bliver der behov for flere hænder i Peru, og vi kan på den måde hjælpe flere og flere kvinder til en lysere fremtid. En fremgang vi er helt enormt stolte af.

Vores samarbejder anerkendes ved at være godkendt til titlen som Socialøkonomisk Registreret Virksomhed. En titel og anerkendelse der for os som modevirksomhed giver stor mening. Modeindustrien har især tidligere været enormt belastende i dens udnyttelse af menneskelige forhold. En skyggeside vi tager stor afstand fra, og som vi fra projektets start har ønsket at modvirke positivt. Vi tager hele tiden skridt i retningen mod en mere bevidst produktion af tøj, og vi brænder for at være medvirkende til den fremgang, der ses i modeindustrien i øjeblikket.

For os er dét mode med mening.