PLEJE & VASK

STRIK ÅR EFTER ÅR
Visionen bag strik fra Gorridsen Design er produkter, der lever sæson efter sæson, år efter år. For at sikre dette, er det vigtigt at man plejer sin strik korrekt. Derfor har vi udviklet en vask- og plejeguide til jer.

 

PLEJE & VASK
Bluserne behøver ikke overdrevent vask, men kan med fordel luftes på bøjle fremfor at vaske efter hver brug.
Når bluserne skal vaskes, er det vigtigt at de vaskes på uldprogram med uldvaskemiddel eller alternativt vaskes i hånden. Vasker du dine bluser i hånden, er det vigtigt at have kontrol med vandets temperatur.
Vandets temperatur på ikke overstige 30 grader ellers vil bluserne skrumpe. Vi anbefaler at bluserne vaskes på 20 grader i maskine med 400 omdrejninger og centrifugering på uldprogram.

 

PEELING
Peeling er afgivelse af overskudsuld. Alt blødt spundet uld vil have tendens til peeling i starten af blusens levetid. Overskuddet vil vise sig som små ”knopper” af uld på blusen.
Peeling kan heldigvis nemt kommes til livs ved at bruge en uld-shaver eller en cashmere-kam. Shaver eller kam skal bruges i lette bevægelser i blusens maskeretning og bør aldrig trykkes hårdt mod materialet.

 

OPBEVARING
Du opbevarer bedst din strik sammenfoldet i en skuffe, da strik har tendens til at hænge sig lange på bøjler. En anden grund til at opbevare sin strik i skuffe, er at møl har sværere ved at finde ned i en skuffe fremfor et stort garderobeskab.

 

Møl er et stigende problem herhjemme, fordi vi (heldigvis) ikke længere sprøjter naturen så meget som vi før har gjort. De små flyvende insekter elsker bluser i alt slags uld og kan spise huller i et helt skab fyldt af trøjer, hvis de først kommer indenfor. Der findes heldigvis råd for at bekæmpe møllene. Vi anbefaler at du køber cedertræ og ligger det i skufferne sammen med dine strik, da møl ikke nærmer sig ceder.

 

Følger du vores råd og passer på ikke at udsætte dine bluser for unødvendigt slid, vil du få glæde af dem sæson efter sæson, år efter år.