MODE MED MENING

Når du køber en bluse i 100% baby alpaca fra Gorridsen Design, hjælper du samtidig peruvianske kvinder til at arbejde sig ud af ekstrem fattigdom. Vores ikon-model Afrodite og resten af vores bluser i 100% baby alpaca produceres på et lille familieejet strikkeri i Peru. Det var kvinden Vidalina, som mange år tilbage grundlagde fundamentet for strikkeriet. Som enlig mor til fire sønner etablerede hun det hjem, der senere skulle udvikle sig til sønnernes mulighed for en levevej: strik i landets eksklusive baby alpaca garn.

I foråret 2019 besøgte vi det lille familieejede strikkeri i Peru, som vi, efter års samarbejde med, har et nært forhold til, og som i dag lever af at producere for Gorridsen Design. På strikkeriet mødte vi de dygtige peruvianske kvinder, der strikker bluserne på brugte håndstrikkemaskiner, som de opkøber billigt, da de ikke længere anvendes i industrien i Europa. Kvinderne syr blusedelene sammen i hånden og hækler halskanter og kvindetegn i nakken af alle vores bluser fra Peru-kollektionen.

”Kvindetegnet er et symbol, jeg bruger for at manifestere, at her er et produkt, der ikke kun sidder perfekt på kvindekroppen, men som også gør en reel forskel for kvinderne i Peru.” – Marianne Benedicte Gorridsen

Kvindernes håndarbejde er en uvurderlig del af vores produkter og siden projektets start i efteråret 2014, har antallet af kvinder i arbejde på den lille fabrik været stødt stigende. Kvinderne kan forsørge sig selv og deres børn og give børnene mulighed for at gå i skole, så de kan lære at regne, læse og skrive i et land med mange analfabeter. Når skoledagen er omme, kommer børnene på strikkeriet, hvor der hver dag bliver lavet et måltid til de ansatte og deres børn.

Gennem salget af vores bluser støtter Gorridsen Design på denne måde produktion i et land med urgamle håndværksmæssige traditioner, som har rødder langt tilbage til de dygtige inkaer. Kvindernes dygtige hænder skaber skønhed og værdi – her og i Peru.

Dét er mode med mening.